Gniewko Drewnicki

Z wykształcenia anglista, tłumacz i piwowar. Z zamiłowania rekonstruktor historyczny, kucharz-amator, obsesyjny fan dawnych rzemiosł i gotyckiej architektury. Uwielbia odkrywać na nowo zapomniane składniki, smaki i receptury, zdarzało mu się tłumaczyć na polski średniowieczne książki kucharskie i warzyć piwo metodami rodem ze starożytnego Egiptu. Piwo jest dla Niego niezwykłą opowieścią, która ciągnie się poprzez kraje i ludy od czasów neolitu po współczesność. To niezwykłe bogactwo barw, smaków i aromatów, przeplecione życiorysami niezwykłych ludzi, historiami i wojnie i miłości, sukcesach i porażkach. Ma nadzieję zapisać w tej piwnej kronice kilka zdań swoją ręką.

Marcin Korczak

Należy do grona najsmaczniejszych szefów kuchni we Wrocławiu. Pasja do gotowania i zdobywania nowych umiejętności wiodła Go przez staże w Danii, Hiszpanii, Francji.Jest twórcą nowoczesnej i wykwintnej kuchni polskiej. W wydaniu Korczaka jest to kuchnia świeża, wzbogacona smakami kontynentalnymi. W zaskakujących daniach łączone są tradycyjne składniki i nowoczesne techniki. Wyznaje zasadę, że w kuchni najprostsze rozwiązania są najlepsze. W Piwnicy Świdnickiej z fantazją i wyobraźnią serwuje dania polskiej kuchni współczesnej dodając do nich akcent historyczny. Prywatnie Marcin Korczak jest fanem motoryzacji i wyścigów samochodowych.