Warzelnia, której dostawcą jest niemiecka firma Kaspar-Schulz, produkuje jednorazowo 10 hektolitrów brzeczki na piwo, które następnie fermentuje i dojrzewa przez kilka tygodni w charakterystycznych tankach znajdujących się w Sali Hanzeatyckiej. Wszystkie piwa w Piwnicy Świdnickiej są niepasteryzowane i niefiltrowane, a do ich produkcji używamy najwyższej jakości surowców.

Bawarska klasyka

BARAN

Bawarski klasyk, pszeniczne piwo typu Hefeweizen. Orzeźwiające, naturalnie mętne, o kremowej konsystencji i charakterystycznych aromatach goździków i banana. Delikatnie owocowy charakter i niemal całkowity brak goryczki, dobrze komponuje się z rybami, owocami morza, makaronami i sałatkami.

Ekstrakt: 12,5 Blg | Alkohol: 5,5%

Klasyczny pilsner

KRUK

Klasyczny pilzner – jasne, złote piwo dolnej fermentacji. Lekkie, wytrawne i sesyjne, z dobrze zaznaczoną goryczką i czystym, słodowym profilem. Wszechstronne w połączeniu z potrawami, szczególnie polecane do sznycla, golonki i dań mącznych.

Ekstrakt: 12,0 Blg | Alkohol: 5,0%

Rzadkie i gorzkie

GRYF

Wyraziste i goryczkowe pale ale chmielone w 100% polskim chmielem Oktawia. Delikatnie owocowe aromaty typowe dla piw górnej fermentacji równoważą nuty chlebowe i biszkoptowe charakterystyczne dla słodu pale ale. Doskonałe do ryb z frytkami, burgerów i steków.

Ekstrakt 13,0 Blg | Alkohol: 5,5%

Ciemny lager

KRUK

Ciemny lager typu monachijskiego, o bogatym aromacie kawy, kakao i ciemnego pieczywa.
W smaku nuty słodowe i karmelowe balansuje przyjemna goryczka. Bardzo pijalne,
polecane do czerwonych mięs, dań z grzybów, wędlin i deserów na bazie czekolady.

Ekstrakt: 13,5 Blg | Alkohol: 5,5%

Strong British

SZCZUPAK

Mocne piwo górnej fermentacji o brytyjskim rodowodzie – pierwowzór wszechobecnego
współcześnie IPA. Chmielone wyłącznie angielskimi chmielami o aromatach ziół i tytoniu
fajkowego, z wyraźnym owocowym akcentem typowym dla drożdży górnej fermentacji.
Doskonale komponuje się z jagnięciną, rybami, kaczką i serami.

Ekstrakt: 15,0 Blg | Alkohol: 6,5%

Inspirujące nowości

SEZONOWA SPECJALNOŚĆ

Oprócz pięciu standardów warzonych przez cały rok, w ofercie znajdziesz również piwa sezonowe, zmieniające się co kilka miesięcy. Zapytaj personel, co specjalnego możemy Ci dziś zaoferować!

Mocne brytyjskie

ANIOŁ

Piwo Świdnickie z następującym opisem: Wyjątkowa rekonstrukcja słynnego piwa podawanego w Piwnicy Świdnickiej setki lat temu! Silne i złożone ciemne piwo górnej fermentacji, leżakujące przez 6 miesięcy w beczkach dębowych. Uroczyście odszpuntowywane co pół roku i dostępne sezonowo do wyczerpania zapasu – kto pierwszy, ten lepszy!

Ekstrakt: 19,0 Blg  | Alkohol: 8,0%

JAKOŚĆ

Staranny proces warzenia

Browar w liczbach

200
hl

Wybicie warzelni

2000
kg

słodu na każdą warkę

200
tys l

zapasów piwa

70
h

jeden cykl warzenia

Pierwsza Warka

02.08.2022

120

gatunków piwa

BW_1
BW_2
BW_3
Pełna samoobsługa

BERWALL

Jak działa?
Nabywasz kartę do korzystania ześciany piwnej w barzelub u kelnera. Doładowujesz ją dowolną kwotą. Od tego momentu karta jest gotowa do użycia.Po włożeniu karty do czytnika możesz nalewać piwo, a na monitorze wyświetla się nalana ilość, oraz aktualny stan pieniędzy na koncie.