
Restauracja & Browar



Warzelnia, której dostawcą jest niemiecka firma Kaspar-Schulz, produkuje jednorazowo 10 hektolitrów brzeczki na piwo, które następnie fermentuje i dojrzewa przez kilka tygodni w charakterystycznych tankach znajdujących się w Sali Hanzeatyckiej. Wszystkie piwa w Piwnicy Świdnickiej są niepasteryzowane i niefiltrowane, a do ich produkcji używamy najwyższej jakości surowców.

BARAN
Bawarski klasyk, pszeniczne piwo typu Hefeweizen. Orzeźwiające, naturalnie mętne, o kremowej konsystencji i charakterystycznych aromatach goździków i banana. Delikatnie owocowy charakter i niemal całkowity brak goryczki, dobrze komponuje się z rybami, owocami morza, makaronami i sałatkami.
Ekstrakt: 12,5 Blog | Alkohol: 5,5%

KUR
Klasyczny pilzner – jasne, złote piwo dolnej fermentacji. Lekkie, wytrawne i sesyjne, z dobrze zaznaczoną goryczką i czystym, słodowym profilem. Wszechstronne w połączeniu z potrawami, szczególnie polecane do sznycla, golonki i dań mącznych.
Ekstrakt: 12,0 Blog | Alkohol: 5,0%

GRYF
Wyraziste i goryczkowe pale ale chmielone w 100% polskim chmielem Oktawia. Delikatnie owocowe aromaty typowe dla piw górnej fermentacji równoważą nuty chlebowe i biszkoptowe charakterystyczne dla słodu pale ale. Doskonałe do ryb z frytkami, burgerów i steków.
Ekstrakt 13,0 Blog | Alkohol: 5,5%

KOZIOŁ
Ciemny lager typu monachijskiego, o bogatym aromacie kawy, kakao i ciemnego pieczywa.
W smaku nuty słodowe i karmelowe balansuje przyjemna goryczka. Bardzo pijalne,
polecane do czerwonych mięs, dań z grzybów, wędlin i deserów na bazie czekolady.
Ekstrakt: 13,5 Blog | Alkohol: 5,5%

SZCZUPAK
A strong top-fermented beer of British origin – the prototype of the ubiquitous contemporary IPA. Hopped exclusively with English hops with aromas of herbs and tobacco, with a pronounced fruity accent typical of top-fermenting yeasts Pairs perfectly with lamb, fish, duck and cheese.
Extract: 15,0 Blog | Alcohol: 6,5%

SEZONOWA SPECJALNOŚĆ
Oprócz pięciu standardów warzonych przez cały rok, w ofercie znajdziesz również piwa sezonowe, zmieniające się co kilka miesięcy. Zapytaj personel, co specjalnego możemy Ci dziś zaoferować!

ANIOŁ
Mocne piwo górnej fermentacji o brytyjskim rodowodzie – pierwowzór wszechobecnego
współcześnie IPA. Chmielone wyłącznie angielskimi chmielami o aromatach ziół i tytoniu
fajkowego, z wyraźnym owocowym akcentem typowym dla drożdży górnej fermentacji.
Doskonale komponuje się z jagnięciną, rybami, kaczką i serami.
Ekstrakt: 15,0 Blog | Alkohol: 6,5%
JAKOŚĆ
Browar w liczbach
Wybicie warzelni
słodu na każdą warkę
zapasów piwa
jeden cykl warzenia
02.08.2022
gatunków piwa



BERWALL
Jak działa?
Nabywasz kartę do korzystania ześciany piwnej w barzelub u kelnera. Doładowujesz ją dowolną kwotą. Od tego momentu karta jest gotowa do użycia.Po włożeniu karty do czytnika możesz nalewać piwo, a na monitorze wyświetla się nalana ilość, oraz aktualny stan pieniędzy na koncie.