Restauracja & Browar
Warzelnia, której dostawcą jest niemiecka firma Kaspar-Schulz, produkuje jednorazowo 10 hektolitrów brzeczki na piwo, które następnie fermentuje i dojrzewa przez kilka tygodni w charakterystycznych tankach znajdujących się w Sali Hanzeatyckiej. Wszystkie piwa w Piwnicy Świdnickiej są niepasteryzowane i niefiltrowane, a do ich produkcji używamy najwyższej jakości surowców.
BARAN
Bawarski klasyk, pszeniczne piwo typu Hefeweizen. Orzeźwiające, naturalnie mętne, o kremowej konsystencji i charakterystycznych aromatach goździków i banana. Delikatnie owocowy charakter i niemal całkowity brak goryczki, dobrze komponuje się z rybami, owocami morza, makaronami i sałatkami.
Ekstrakt: 12,5 Blg | Alkohol: 5,5%
KRUK
Klasyczny pilzner – jasne, złote piwo dolnej fermentacji. Lekkie, wytrawne i sesyjne, z dobrze zaznaczoną goryczką i czystym, słodowym profilem. Wszechstronne w połączeniu z potrawami, szczególnie polecane do sznycla, golonki i dań mącznych.
Ekstrakt: 12,0 Blg | Alkohol: 5,0%
GRYF
Wyraziste i goryczkowe pale ale chmielone w 100% polskim chmielem Oktawia. Delikatnie owocowe aromaty typowe dla piw górnej fermentacji równoważą nuty chlebowe i biszkoptowe charakterystyczne dla słodu pale ale. Doskonałe do ryb z frytkami, burgerów i steków.
Ekstrakt 13,0 Blg | Alkohol: 5,5%
KRUK
Ciemny lager typu monachijskiego, o bogatym aromacie kawy, kakao i ciemnego pieczywa.
W smaku nuty słodowe i karmelowe balansuje przyjemna goryczka. Bardzo pijalne,
polecane do czerwonych mięs, dań z grzybów, wędlin i deserów na bazie czekolady.
Ekstrakt: 13,5 Blg | Alkohol: 5,5%
SZCZUPAK
Mocne piwo górnej fermentacji o brytyjskim rodowodzie – pierwowzór wszechobecnego
współcześnie IPA. Chmielone wyłącznie angielskimi chmielami o aromatach ziół i tytoniu
fajkowego, z wyraźnym owocowym akcentem typowym dla drożdży górnej fermentacji.
Doskonale komponuje się z jagnięciną, rybami, kaczką i serami.
Ekstrakt: 15,0 Blg | Alkohol: 6,5%
SEZONOWA SPECJALNOŚĆ
Oprócz pięciu standardów warzonych przez cały rok, w ofercie znajdziesz również piwa sezonowe, zmieniające się co kilka miesięcy. Zapytaj personel, co specjalnego możemy Ci dziś zaoferować!
ANIOŁ
Piwo Świdnickie z następującym opisem: Wyjątkowa rekonstrukcja słynnego piwa podawanego w Piwnicy Świdnickiej setki lat temu! Silne i złożone ciemne piwo górnej fermentacji, leżakujące przez 6 miesięcy w beczkach dębowych. Uroczyście odszpuntowywane co pół roku i dostępne sezonowo do wyczerpania zapasu – kto pierwszy, ten lepszy!
Ekstrakt: 19,0 Blg | Alkohol: 8,0%
JAKOŚĆ
Browar w liczbach
Wybicie warzelni
słodu na każdą warkę
zapasów piwa
jeden cykl warzenia
02.08.2022
gatunków piwa
BERWALL
Jak działa?
Nabywasz kartę do korzystania ześciany piwnej w barzelub u kelnera. Doładowujesz ją dowolną kwotą. Od tego momentu karta jest gotowa do użycia.Po włożeniu karty do czytnika możesz nalewać piwo, a na monitorze wyświetla się nalana ilość, oraz aktualny stan pieniędzy na koncie.